Ягоди 🇧🇬 500гр.

Ягодите са вкусни и полезни плодове, които предлагат множество здравословни ползи:

1. Богати на витамини и минерали. Съдържа много витамин C, витамин B, калий, магнезий и фолиева киселина.
2. Антиоксидантни свойства Помагат за неутрализиране на свободните радикали и намаляване на риска от хронични заболявания.
3. Здраве на сърцето Намаляват риска от сърдечни заболявания, понижават кръвното налягане и лошия холестерол.
4. Контрол на кръвната захар .Подходящи са за хора с диабет, тъй като имат нисък гликемичен индекс.
5. Подобряване на храносмилането. Богати са на фибри, които подпомагат здравословното храносмилане.
6. драв кожа. Витамин C и антиоксидантите в ягодите поддържат здравето и еластичността на кожата.
7. Отслабване. Нискокалорични и богати на вода, те са идеални за диети и осигуряват усещане за ситост.

Тези малки плодове са лесни за добавяне към диетата и могат да се добавят в различни форми, осигурявайки вкусен и здравословен начин за поддържане на добро здраве.

8,00 лв. for g

Product Price
Категория Таг
*Снимката на продукта е илюстративна.

Ягодите са обичани по цял свят заради своя сладък вкус, аромат и множеството начини, по които могат да се консумират. Това са многогодишни тревисти растения, които принадлежат към семейство Розови. Отглеждат се в широк спектър от климатични условия, но предпочитат умерено хладен климат.
Те са богати на витамини, минерали и антиоксиданти. Отличен източник на витамин C, манган, фолиева киселина и фибри. Съдържат и антоцианини, които им придават характерния червен цвят и са мощни антиоксиданти.
Консумацията на ягоди може да подпомогне здравето на сърцето, да регулира кръвната захар и да поддържа здравето на кожата. Ягодите са много универсални в кулинарията. Те могат да се ядат пресни като лека и освежаваща закуска или десерт, да се добавят в смутита, сладоледи, мюсли или овесени каши. Също така са популярен компонент в различни десерти като торти, пайове и желирани десерти. Ягодите могат да се използват и в салати, особено в комбинация със сирена и листни зеленчуци, което им придава сладко-кисел вкус.