Гъби Бели Печурки 250. гр

Белите печурки са един от най-популярните видове гъби, широко използвани в кулинарията по целия свят. Те са с кремава до светло кафява шапка и бяла долна част, с мека и нежна текстура. Белите печурки са богати на протеини, витамини и минерали, като витамин D, калий и селен. Те имат нежен, но богат вкус и се използват в различни ястия, включително супи, сосове, салати, пици и паста. Освен това, белите печурки са известни със своите благоприятни свойства за здравето, включително подпомагане на имунната система и намаляване на риска от различни заболявания.

3,00 лв. for g

Product Price
Категория
*Снимката на продукта е илюстративна. Белите гъби печурки са един от най-разпространените видове ядливи гъби в света. Те са известни също като култивирани гъби, бутонни гъби или шампиньони. Печурките са богати на витамини B (особено B2, B3 и B5), витамин D, минерали като селен, мед и фосфор.
Те са нискокалорични, с около 22 калории на 100 грама, и съдържат около 3 грама протеин на 100 грама. Могат да се консумират сурови в салати или като част от зеленчукови платове. Често се използват в супи, сосове, омлети, паста, ризото и като гарнитура към месни и зеленчукови ястия. Готвенето подобрява вкуса им, правейки го по-интензивен.
Печурките могат да се консервират, сушат или замразяват, като по този начин се удължава техният срок на годност и се запазват хранителните им качества. Те са източник на антиоксиданти, които помагат за неутрализирането на свободните радикали в организма. Съдържанието на витамин D и други биоактивни съединения допринася за здравето на имунната система. Ниското съдържание на натрий и високото съдържание на калий в печурките помагат за регулиране на кръвното налягане и подкрепят сърдечното здраве.