Девисилът е билково растение с изправена стъбла и бели или кремави цветове, които цъфтят през лятото. Той е известен със своите медицински свойства и се използва в традиционната медицина за подпомагане на сърдечната функция, регулиране на кръвното налягане и подобряване на циркулацията. Девисилът също така се използва за лечение на сърбеж и кожни раздразнения. В кулинарията, коренът на девисила се използва за подправка и ароматизатор на различни ястия и напитки.
2,40 лв. for package
*Снимката на продукта е илюстративна.
Девисилът е не само ароматна и вкусна подправка, но и изключително полезна билка с множество лечебни свойства. Девисилът е известен още от древността и е бил ценен заради своите лечебни и кулинарни качества. Древните римляни и гърци са го използвали както като подправка, така и като лекарство. Родом от Южна Европа и Западна Азия, девисилът днес се отглежда в много части на света, включително и в България, където е популярен в традиционната кухня.
Девисилът е широко използван в кулинарията заради своя интензивен аромат и вкус, който добавя дълбочина и уникалност на различни ястия.
Листата и стеблата на девисила се използват за овкусяване на супи, яхнии, сосове и салати. Те придават свежест и пикантност на ястията.
Корените и семената също намират приложение в кулинарията, като се използват за приготвяне на бульони и подправки за месни ястия.
Сушените листа на девисила са чудесна подправка, която може да се добави към различни ястия през цялата година.
Девисилът стимулира апетита и подпомага храносмилането, като облекчава стомашни болки и подуване.
Той има диуретични свойства, които подпомагат прочистването на организма и облекчават симптомите на задържане на вода.
Девисилът съдържа съединения с противовъзпалителни свойства, които могат да облекчат болките в ставите и мускулите.
Билката има антимикробни свойства, които помагат в борбата с инфекции и укрепват имунната система.