Розов домат едър

Розовите едри домати са популярни заради своя богат вкус и впечатляващи хранителни свойства. Те предлагат редица ползи за здравето, които ги правят ценна добавка към всяка диета. Ето някои от основните ползи на розовите едри домати:

1. Богатство на витамини и минерали. Розовите домати са източник на витамини A, C, K и B-комплекс витамини (като фолат и ниацин). Витамин C подпомага имунната система и здравето на кожата, витамин A е важен за зрението, а витамин K подпомага кръвосъсирването и здравето на костите.

2. Антиоксидантни свойства. Те съдържат ликопен, мощен антиоксидант, който придава червения и розовия цвят на доматите. Ликопенът е свързан с намаляване на риска от сърдечни заболявания и някои видове рак, особено рак на простатата.

3.Подпомагане на сърдечното здраве. Розовите домати съдържат калий, който е важен за поддържане на здравословно кръвно налягане и намаляване на риска от инсулт. Ликопенът също допринася за намаляване на лошия холестерол (LDL) и защита на съдовете от увреждане.

4. Подпомагане на храносмилането. Високото съдържание на фибри в розовите домати подпомага здравословното храносмилане и предотвратява запека. Фибрите също така подпомагат поддържането на здравословна чревна микрофлора.

5. Хидратация и нискокалоричност. Доматите имат високо водно съдържание и са нискокалорични, което ги прави отличен избор за хидратация и поддържане на здравословно тегло.

6. Подобряване на кожата и зрението. Витамините A и C, заедно с антиоксидантите, подпомагат здравето на кожата, като я предпазват от увреждания и подпомагат нейното възстановяване. Витамин A също е важен за здравето на очите и може да помогне за предотвратяване на макулна дегенерация.

7. Противовъзпалителни свойства. Антиоксидантите в розовите домати имат противовъзпалителни ефекти, които могат да помогнат за намаляване на хроничните възпаления и риска от свързани заболявания.

Като включвате розови едри домати в диетата си, вие не само обогатявате вкусовите си изживявания, но и се възползвате от многобройните им хранителни и здравословни предимства.

9,00 лв. for kg

Product Price
Категория

*Снимката на продукта е илюстративна.

Шареният патладжан, известен още като „син домат“, е разновидност на патладжана, която впечатлява със своите ярки и привлекателни цветове. Този вид патладжан е популярен не само заради своя уникален външен вид, но и заради своите кулинарни качества. Цвят и външен вид: Шареният патладжан се отличава с красиви, наситени цветове, които варират от бяло до тъмно лилаво, често с привлекателни ивици или петна. Този визуален ефект го прави предпочитан избор за декорация на ястия.
Тези патладжани могат да бъдат с различна форма – от овална до дълга и тънка. Размерът им също варира, като някои сортове са по-малки и по-компактни, докато други могат да бъдат по-големи. Шареният патладжан има гладка и нежна текстура, която е по-малко горчива от обикновения патладжан. Месото му е плътно, но същевременно кадифено, което го прави подходящ за разнообразни кулинарни приложения.
Шареният патладжан е изключително универсален в кухнята и може да се използва в различни ястия: печен и грилован, пълнен в салати, в
класически ястия.
Шареният патладжан е не само вкусен, но и полезен за здравето. Идеален e за диетични режими. Съдържа важни антиоксиданти, които помагат за борбата със свободните радикали. Подпомага храносмилането и поддържа здравето на червата. Съдържа витамини като витамин C, витамин K, и минерали като калий и магнезий.