Суровото кашу от Евразия е ядка с мека текстура и кремообразен, леко сладък вкус. То е богато на здравословни мазнини, белтъчини, витамини E, K и B6, както и на минерали като магнезий, фосфор, цинк и желязо. Суровото кашу е отличен източник на антиоксиданти и има множество ползи за здравето, включително подпомагане на сърдечно-съдовата система, поддържане на костната здравина и регулиране на кръвната захар. То е идеално за директна консумация като закуска, добавка към салати, десерти, смутита и различни ястия, предлагайки вкус и хранителна стойност.
3,30 лв. for g
*Снимката на продукта е илюстративна.
Суровото кашу е популярен вид ядка, който се отличава с кремообразна текстура и нежен, леко сладък вкус. Произхожда от кашуевото дърво (Anacardium occidentale), което е родом от североизточна Бразилия, но днес се отглежда в много тропически страни като Индия, Виетнам и Нигерия. Кашуто е богат източник на ненаситени мазнини, белтъчини, въглехидрати и диетични фибри, както и на важни минерали като магнезий, фосфор, мед и манган, и витамини от групата B. Тези хранителни вещества могат да помогнат за понижаване на „лошия“ LDL холестерол и поддържане здравето на костите и нервната система. Суровото кашу е изключително универсално в кулинарията, като се използва в суров вид за закуски, добавя се в салати или десерти, и е основна съставка в различни вегански сосове и кремове благодарение на своята способност да се смесва до гладка консистенция.