Печеното кашу с люспа е ядка, която е преминала през процес на изпичане, което придава хрупкавост и засилва естествения му вкус. Люспата, която остава върху ядката, добавя допълнителна текстура и леко земен вкус. Печеното кашу е богато на здравословни мазнини, белтъчини, витамини E и B, както и на минерали като магнезий, фосфор и цинк. Този вид кашу е подходящ за директна консумация като закуска или за добавяне към различни ястия и салати. Печенето също така може да подобри храносмилането и да увеличи усвояването на хранителните вещества от кашуто.
3,30 лв. for g
*Снимката на продукта е илюстративна.
Печеното кашу представлява популярна алтернатива на суровото кашу, като предлага уникален вкус и по-хрупкава текстура. Процесът на печене може да се извършва както с, така и без добавяне на масло и сол, което подобрява вкуса и прави ядките по-сладки и ароматни. Тази топлинна обработка също помага за унищожаването на потенциални бактерии или други микроорганизми. Въпреки че печенето леко променя хранителните стойности на кашуто, то продължава да бъде богато на ненаситени мазнини, белтъчини, витамини от групата B и минерали като магнезий, мед и манган. Топлинната обработка може да намали количеството на някои чувствителни към топлина витамини, но печеното кашу остава ценен източник на антиоксиданти, подпомагащи здравето на сърцето, нервната система и костите, както и помагащи за борбата със свободните радикали в тялото.