*Снимката на продукта е илюстративна.
Суровият бадем е една от най-популярните и хранително богати ядки, използвани както в кулинарията, така и в диетичните режими заради своите ползи за здравето. Добиват се от дървото Prunus dulcis, което е родом от Близкия Изток и Южна Азия. В момента те са широко разпространени в САЩ (особено в Калифорния), Испания и Австралия. Суровите бадеми са отличен източник на здравословни мононенаситени и полиненаситени мазнини. Те съдържат също високи нива на белтъчини, влакнини, витамин E, магнезий, мед, манган, калций и рибофлавин (витамин B2). Редовната консумация на сурови бадеми може да подобри здравето на сърцето, да намали риска от хронични заболявания като диабет тип 2 и да подпомогне в поддържането на теглото. Антиоксидантите в бадемите, особено витамин E, могат да помогнат за намаляване на оксидативния стрес и възпалението в организма. Суровите бадеми са многофункционални в кухнята. Те могат да се използват за добавка в салати, смутита, мюсли и различни десерти. Суровите бадеми също са основна съставка при приготвянето на бадемово мляко и други бадемови продукти като бадемово масло или бадемово брашно.