Червеният лук е вид лук със зачервена външна обвивка и сочно, беличко-пурпурно месо. Известен е със своя остър вкус и характерен аромат. Той се използва широко в кулинарията, както суров, така и след като е подготвен по различни начини – нарязан на кубчета, на тънки резенчета или изпечен. Червеният лук е популярен съставен елемент в салати, сандвичи, супи и много други ястия, като добавя характер и вкус на храната. Той също така е богат на антиоксиданти и фитонутриенти, които могат да имат положителен ефект върху здравето.
3,90 лв. for kg
*Снимката на продукта е илюстративна.
Морковът е вкусен, универсален зеленчук подходящ за консумация както в сурово, така и в готвено състояние. В морковите се съдържа голямо количество летицин и пектин. Морковите са отличен източник на провитамин А. Те са много добър източник на витамин С, витамин К и диетични фибри. Морковите са богати и на витамините В1, В2, РР. В тях има много ензими, терпени, етерични масла и минерални вещества – натрий, магнезий, фосфор, калий, йод, желязо. В морковите има мед и манган. Морковът подпомага здравето на кожата и придава естествен блясък и здрав вид.