Зеле

Зелето е зеленчук, богат на хранителни вещества и известен с многобройните си ползи за здравето. Ето някои от основните ползи на зелето:

1.Богато на витамини и минерали. Зелето съдържа значителни количества витамин C, витамин K, витамин B6, фолиева киселина, калций и калий. Витамин C е мощен антиоксидант, който подпомага имунната система, докато витамин K е важен за здравето на костите и кръвосъсирването.

2. Антиоксидантни свойства. Зелето е източник на различни антиоксиданти, включително полифеноли и серни съединения, които помагат в борбата със свободните радикали и намаляват риска от хронични заболявания като рак и сърдечни заболявания.

3. Подпомага храносмилането. Високото съдържание на фибри в зелото благодаря на храносмилането и предотвратява запека. Фибрите също така подпомагат здравословната чревна микрофлора.

4. Противовъзпалителни свойства. Зелето съдържа вещества като глюкозинолат и кемпферол, които имат противовъзпалителни ефекти и могат да помогнат за намаляване на възпаленията в тялото.

5. Нискокалорично и засищащо. Зелето е нискокалоричен зеленчук, който същевременно е засищащ. Това прави отличен избор за хора, които се стремят да контролират теглото си.

6. Подпомага здравето на сърцето. Съставите в зелото, като калий и фибри, действат за поддържане на здравословното кръвно налягане и намаляват нивата на холестерола, което подпомага здравето на сърцето.

7. Подобрява здравето на кожата. Витамините и антиоксидантите в зелето подпомагат здравето на кожата, като я защитават от възобновяването и подпомагат регенерацията на клетките.

Като включвате зеле в редовното си меню, вие не само добавяте разнообразие и вкус към храната си, но и се използвате от множеството му здравословни ползи.

1,50 лв. for kg

Product Price
Категория

*Снимката на продукта е илюстративна.

Шареният патладжан, известен още като „син домат“, е разновидност на патладжана, която впечатлява със своите ярки и привлекателни цветове. Този вид патладжан е популярен не само заради своя уникален външен вид, но и заради своите кулинарни качества. Цвят и външен вид: Шареният патладжан се отличава с красиви, наситени цветове, които варират от бяло до тъмно лилаво, често с привлекателни ивици или петна. Този визуален ефект го прави предпочитан избор за декорация на ястия.
Тези патладжани могат да бъдат с различна форма – от овална до дълга и тънка. Размерът им също варира, като някои сортове са по-малки и по-компактни, докато други могат да бъдат по-големи. Шареният патладжан има гладка и нежна текстура, която е по-малко горчива от обикновения патладжан. Месото му е плътно, но същевременно кадифено, което го прави подходящ за разнообразни кулинарни приложения.
Шареният патладжан е изключително универсален в кухнята и може да се използва в различни ястия: печен и грилован, пълнен в салати, в
класически ястия.
Шареният патладжан е не само вкусен, но и полезен за здравето. Идеален e за диетични режими. Съдържа важни антиоксиданти, които помагат за борбата със свободните радикали. Подпомага храносмилането и поддържа здравето на червата. Съдържа витамини като витамин C, витамин K, и минерали като калий и магнезий.